• Dom w Świebodzicach
TYP: budynek mieszkalny
LOKALIZACJA: Świebodzice, woj. Dolnośląskie
PROJEKT: 2018 r.
POWIERZCHNIA:
POWIERZCHNIA DZIAŁKI:
INWESTOR: prywatny
FAZA: w trakcie realizacji

ZMIANY WEWNĄTRZ

Układ funkcjonalny co do zasady nie zostanie zmieniony. Jedynie wejście główne zostanie zorganizowane w poziomie piwnicy która od strony frontowej jest na poziomie gruntu. Istniejące pomieszczenia piwniczne zostaną adaptowane na wiatrołap i wydzielona zostanie klatka schodowa. Istniejąca klatka schodowa od frontu zostanie zlikwidowana. Od strony ogrodu powstanie wyjście i schody do ogrodu. Budynek wyposażony w wentylację mechaniczną z rekuperacją.


ZMIANY NA ZEWNĄTRZ

Istniejąca i dobudowana część budynku ocieplona styropianem ekstrudowanym i styropianem. Otynkowany w kolorze białym i szarym. Wymienione będą stare okna na nowe pcv koloru grafitowego w śladzie istniejących oraz pojawią się nowe okna w części projektowanej. Na elewacjach elementy z siatki nierdzewnej, zgrzewanej które stanowią trejaże dla pnączy. Jednocześnie są elementami balustrad i zasłaniają mniej ważne okna. Wejściowy ryzalit posiada kompozycję z systemu fasadowego okiennego i ram z siatkami. Zmieniona zostanie brama garażowa na segmentową podnoszoną do góry. Dach płaski z attykami na wszystkich elewacjach i spadkami wody do punktowych wpustów i dalej do skrzynek przelewowych i rynnami do kanalizacji deszczowej.

ZMIANY W LICZBACH 
Zestawienie powierzchni: 
istniejąca / projektowana: 
Powierzchnia uż.: 201,72 m² / 222,50 m² 
Powierzchnia netto 201,72 m² / 222,50 m² 
Powierzchnia zab.: 99,10 m² / 107,97 m²


POLSKI | ENGLISH | SLŌNSKI
 
  DEKOP PRACOWNIA ARCHITEKTURY © 2015 | PROJEKT WWW: FDGSTUDIO.net | CMS: Tikuna.NET