• Przebudōwka gōry i gibla w Katowicach - Brynowie
TYP: do pomiyszkanio
KAJ: Katowice-Brynów, Ślōnski Wojewōdztwo
CECHUNEK: 2017 r.
DOM JE WIELGI:
GRONDSTIK:
BUDUJE: priwatny
WIELA ZROBIONE: rychtuje

ZMIANY WEWNĄTRZ 
Rozbudowa o dodatkową powierzchnię mieszkalną w nowej południowej części budynku. Dwukondygnacyjna część wschodnia i wysoki salon od strony zachodniej-frontowej. Salon wraz z otwartą kuchnią z wyspą oraz jadalnią. Bezpośrednio z salonu oraz jadalni wyjście na taras objęty stalową pergolą z chowaną tarasolą. W istniejącej części wydłużony garaż na dwa samochody i dwa pokoje na piętrze. Zmieniono układ funkcjonalny całego budynku poprawiając jakość użytkowania. Budynek wyposażony w wentylację mechaniczną z rekuperacją.

ZMIANY NA ZEWNĄTRZ 
Wyburzono południową część budynku i rozbudowano o nową kubaturę na pozostałej części działki. Wyższa wschodnia część, wysokością nawiązuje do pozostałej od północnej strony. Zachodnia, wysoka na 4m, parterowa dobudowa mieści salon i jadalnię. Stalowa rama biegnie po elewacji będąc trejażem od frontu, następnie pergolą przy tarasie i zamyka kompozycyjnie budynek od wschodu. Wszystkie okna aluminiowe z zewnętrznymi żaluzjami sterowanymi automatyką. Budynek docieplony z tynkami silikatowymi w kolorze białym i grafitowym wraz z elementami wykończonymi grafitowym gnejsem. 

ZMIANY W LICZBACH 
Zestawienie powierzchni: 
istniejąca / projektowana: 
Powierzchnia uż.: 216,89 m² / 257,89 m² 
Powierzchnia netto 216,89 m² / 257,89 m² 
Powierzchnia zab.: 147,90 m² / 192,00 m²


POLSKI | ENGLISH | SLŌNSKI
 
  DEKOP PRACOWNIA ARCHITEKTURY © 2015 | PROJEKT WWW: FDGSTUDIO.net | CMS: Tikuna.NET